Lentojen äkkilähdöt

Mallard Air has also last minute flights available to many destinations. These are mainly cities in the North America. People tend to think that if you want to go on a holiday over Christmas time you have to book well in advance, let’s say January or February to get the cheapest flights. But is it correct assumption?

Airlines, such as Mallard Air, usually offer a fixed number of cheap seats on every flight, and once these seats are sold out the price of the flight goes up. All airlines  are aware that business travellers usually book their seats at the very last minute due to business reason and are thus willing to pay more for their seats on a flight. The reasoning follows that the earlier you book your seat, less you pay.

This is not always the case. You could possibly save hundreds of dollars on intercontinental flights by booking just a couple of weeks before you travel, even in popular travel times such as Christmas or Easter.

äkkilähdötFares are usually cheaper 3 weeks before travelling than if you booked months in advance, according to Kayak.co.uk.

However, you may have to do some nail-biting as you wait for the prices to go down. The price of flights can move up and down daily or even every hour in some of the cases. Airlines change the price of the flights for various reasons, but it is mostly because of passenger demand.

Mallard Airilla on saatavana äkkilähtöjä useaan eri kohteeseen lähinnä Pohjois-Amerikassa. Yleinen harhaluulo on, että suosituimpien matkustusaikojen, kuten joulun ja kesälomien liput täytyy ostaa reilusti etukäteen, jotta ne saisi halvalla. Mutta onko oletus oikea?

Lentoyhtiöt, kuten Mallard Air, tarjoavat yleensä tietyn määrän edullisia paikkoja lennoille. Kun ne on myyty loppuun hinta nousee. Kaikki lentoyhtiöt myös tietävät, että liikematkustajat varaavat paikkansa viimetipassa ja he ovat valmiita maksamaan enemmän lipuistaan. Loogisesti voisi siis päätellä, että mitä aikaisemmin varaat paikkasi, sitä edullisemmin sen saat.

Näin ei kuitenkaan aina ole. Voit hyvinkin säästää useita satasia mannerten välisistä lennoista varaamalla ne pari viikkoa etukäteen joltakin äkkilähdöt -sivulta, josta voit ostaa myös rantalomasi tai kaupunkilomasi äkkilähtönä. Verrattuna siihen, jos olisit varannut ne puoli vuotta etukäteen. Tämä koskee jopa suosituimpia matkakausia.

Kayak.co.uk:n tutkimuksen mukaan lentoliput ovat edullisimmillaan 3 viikkoa ennen lähtöä. Saat kokea ehkä jännittäviä aikoja kuitenkin kun seuraat lippujen hintojen tanssia ylös ja alas päivittäin ehkä jopa tunneittain. Lentoyhtiöt muuttelevat lippuejn hintoja usein, yleensä kysynnän mukaan.

Lähteet

Kayak.co.uk.

reissureppu.com/akkilahdot

 

Previous